HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

5 redenen waarom een mountainbike meer dan een winterfiets is

Bron: cobblescycling.com - Auteur: Jason Schreurs

21-12-2018 - Heb jij een racefiets én een mountainbike? Maar gebruik jij je mountainbike alleen als winterfiets? Zonde! We geven vijf redenen waarom je het hele jaar met je mountainbike moet fietsen.


Afb.: cobblescycling.com

JE MOUNTAINBIKE EEN WINTERFIETS? WELNEE!

Mountainbiken heeft mij op plekken gebracht waar ik anders nooit geweest zou zijn. Van een mooie bergkam in Frankrijk tot een prachtig verlaten turquoise-kleurig meertje in Italië. Maar ook bij mij in de buurt, in Nijmegen, ontdek ik nog steeds de mooiste plekjes.


Afb.: cobblescycling.com2. MOUNTAINBIKEN IS ÉÉN GROOT AVONTUUR

Elke week is mijn mountainbiketochtje weer anders. De ene week ligt mijn vaste rondje er modderig bij en de andere week is het kurkdroog. Dit is toch wel wat anders dan een rondje op de racefiets dat eigenlijk iedere week zo goed als hetzelfde is.


Afb.: cobblescycling.com

3. MOUNTAINBIKEN GEEFT JE EEN ULTIEM GEVOEL VAN VRIJHEID

Tijdens het mountainbiken kan ik aan niets anders denken dan de trail. Ik bent alleen maar gefocust op het rijden van de juiste lijnen. Tijd om aan iets anders te denken heb ik niet. De drukte op mijn studie laat ik even achter mij en ik kom mentaal uitgerust thuis na een mountainbikerit. Volledig opgeladen om er weer volop tegenaan te gaan in het dagelijks leven.


Afb.: cobblescycling.com4. NA IEDERE KLIM VOLGT EEN AFDALING DIE ECHT DE MOEITE WAAR IS

In wielrennen draait hoogteverschil vooral om het klimmen. Bijna iedere afdaling na een zware klim valt enigszins tegen. Met mountainbiken heb ik dat nooit. Na een klim volgt altijd een mooie uitdagende afdaling met wortels, kombochten of andere technische uitdagingen.


Afb.: cobblescycling.com

5. BIER

Mountainbiken draait voor mij niet alleen om fietsen, maar ook om gezelligheid. En waar bij gezelligheid hoort een biertje. Op dit gebied kunnen wielrenners en mountainbikers de handen ineen slaan, want hoewel we allemaal van koffie houden, is iedereen het erover eens: er gaat niets boven een goeie herstel-Tripel!

Kortom, schrap het idee van een winterfiets! Haal je mountainbike dit voorjaar en deze zomer uit de scheur en ga erop uit!

Bron: cobblescycling.com